Add a cover

General information  

  • Real name : Edward Harrison Norton
  • Place of birth : Boston
  • Date of birth : 18/08/1969

Tags  

Alias  

  • Edward
  • Norton
  • Norton Edward

Ratings

This media has not been rated yet.
Be the first one!

To rate this media or to interact with your friends, create a free mediatly account. You'll also be able to collaborate with our growing community and make it you digital entertainment center.

Friends who like

Sign up to see which of your friends like this.

Linked media  

Linking media

Mediatly © 2013

Mediatly, The multimedia social network

Discover new movies and TV shows to watch, novels or comics to read, music to hear and games to play thanks to your friends. It's fast, free, simple and enjoyable!
To start discover a new world, Sign up for free

  
Edward Norton (1969)

Edward Harrison Norton

This version of the card is from another language than your preferences.

Type :  

  Summary  

Edward Harrison Norton , este un actor american de teatru și film.

  Biography  

Edward Norton s-a născut la 18 august 1969 la Boston, Massachusetts, USA, într-o familie destul de privilegiată. Bunicul său din partea mamei, un întreprinzător filantrop, a fost foarte implicat în dezvoltarea orașului în care Edward a copilărit, Columbia, Maryland. De asemenea, împreună cu bunica sa din partea mamei, acesta a fondat Enterprise Foundation, o organizație non-profit care se ocupă de proiecte umanitare în beneficiul persoanelor fără adăpost. Tatăl său, Edward, avocat, a lucrat pentru The National Trust for Historic Preservation, iar mama sa, Robin, a fost membru fondator și director executiv al aceleiași fundații. Mama sa a murit la 6 martie 1997 de cancer. Edward are un frate și o sora mai mici, James și Molly. Edward a fost atras de actorie încă de la vârsta de 5 ani și a fost student în diferite școli de teatru. A absolvit facultatea Yale cu specializarea istorie. După absolvirea facultății, Edward pleacă la Osaka, Japonia, pe post de consultant la fundația bunicului său. Se intoarce înapoi în America și se stabilește la New York, unde își începe cariera actoricească.

Show more

  VideoMovie

  Crew    

  Companies    

  Photos    

  Videos  

  Press reviews    

  User reviews

  Sources

Whole or part of the information contained in this card come from the Wikipedia article "Edward Norton", licensed under CC-BY-SA full list of contributors here.